RacketJunkie

VideoKanaal
VideoKanaal
Ga naar de inhoud
Oefeningen
Oefeningen
TRAINING

De pijlers van een wedstrijd

Waarom zou je trainen? Eerst en vooral ga je er door sporten beter uitzien en voelen. Je vetpercentage zakt, je metabolisme wordt hoger en daardoor worden calorieën sneller verbrandt (1 uur squash gemiddeld 900Kcal /padel 650Kcal). Klik hier voor de complete lijst. Je huid krijgt een natuurlijker tint en wordt elastischer met als gevolg minder snel last van rimpels. Na een tijdje besta je uit minder vet en meer spieren en zie je er fitter en gezonder uit.

Buiten deze cosmetische verandering is sporten aantoonbaar gezond. Het stimuleert de werking van hart en bloedsomloop, vermindert stress, beïnvloedt de spierkracht en houdt het gewicht op peil.
Een ander postief effect is minder kans op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, een verhoogd cholesterolgehalte,  overgewicht en suikerziekte (diabetes). Maar dat is nog niet alles; je krijgt er ook sterkere longen, botten en spieren van. Je wordt energieker, stressbestendiger en slaapt beter..
Kortom sporten is goed voor zowel lichaam als geest.

Maar alleen conditioneel bezig zijn is natuurlijk niet genoeg. Trainen doe je ook om je technische en tactische vaardigheden te verbeteren!. Dan is alleen spelen om het spelletje niet genoeg. Je hebt dan meer aan specifieke squash- of padeltraining. Daar draait het veelal om het trainen van motorische vaardigheden, waardoor verscherpt intuïtief (tweede natuur) reageren tijdens een wedstrijd kan worden verbeterd.
Wil je graag gericht les of training? Klik op de blauwe knop voor meer info.

Laatste wijziging:
29-6-2024
Terug naar de inhoud